Stemmen per persoon
Stemmen per persoon
Bouvigne Waterschap

Nieuwsbrief 

Mei 2024  

Bericht vanuit de fractie West-Brabant Waterbreed

AB vergadering 22 mei.

Tijdens de AB vergadering van 22 mei heeft Niels Mureau officieel afscheid genomen. Niels Mureau, de man van de Waterketen  Bestuurder, loco-dijkgraaf, agrarisch ondernemer, consultant en bovenal: verbinder en pionier. Per 1 juni 2024 legt hij zijn taken als lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta neer. Niels: ”Dit was geen gewone baan.” ” Ik heb er mijn ziel en zaligheid in gelegd.”

Lees het gehele artikel op de website van Brabantse Delta

Niels Mureau, de man van de Waterketen | Waterschap Brabantse Delta

Omdat er een plek vrijkwam is Wessel de Beer beeedigd als AB-lid. Doordat Wessel Ab-lid is geworden zijn we op zoek naar nieuwe burgerleden. Wie meld zich aan? Kom vrijblijvend eens op bezoek bij onze fractievergadering. 

Fractielid Clasien de Regt. 06-30059012

Wessel de Beer geïnstalleerd als AB lid 

Dag allemaal,

In de nieuwsbrief van maart 2024 heb ik mijzelf kort voorgesteld als burgerlid. We zijn nu 2 maanden verder en in die tijd is er veel gebeurd. Op 22 mei staat mijn benoeming als Algemeen Bestuurslid op de agenda, en een maand later, op 26 juni, wordt een nieuw Dagelijks Bestuurslid benoemd. Ik stel mij voor die positie kandidaat. Mogelijk word ik dus Niels’ opvolger in het Dagelijks Bestuur. Om die reden stel ik mijzelf graag wat uitgebreider voor.

Zoals inmiddels bij jullie bekend, is mijn naam Wessel de Beer. Ik ben 30 jaar oud en een geboren en getogen Roosendaler. Mijn vrouw Anouk en ik waren broekkies toen we elkaar leerden kennen. We zijn ondertussen 12 jaar samen en wonen in een pittoresk jaren 30 straatje net buiten het Roosendaalse centrum. We zijn inmiddels met z’n drie, want afgelopen zomer is ons dochtertje Lotte geboren. Een energiek en lief frummeltje waar we dolgelukkig mee zijn. In mijn vrije tijd geniet ik graag van momenten met het gezin, vrienden en familie, en trek ik in de zomermaanden vaak naar de Zeeuwse kust.

Mijn professionele achtergrond omvat ervaring als adviseur en projectmanager in zowel de publieke als private sector. Tot 3 jaar terug was ik als gebiedsadviseur werkzaam bij waterschap Brabantse Delta. Ik heb Brabantse Delta indertijd verlaten omdat de mogelijkheid voorbij kwam om als projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling te bouwen aan “mijn” gemeente Roosendaal. Dit heb ik de voorbije jaren met veel plezier gedaan. Verdere werkervaring heb ik als adviseur stedelijk water en projectleider bij AGEL adviseurs (inmiddels Stantec). Bij zowel AGEL adviseurs als bij de gemeente Roosendaal heb ik samen met of voor het waterschap gewerkt aan een aantal projecten (Westelijke Langstraat, Wouws Loopje, Kasteel van Wouw). Het waterschap heeft dus altijd een rol van betekenis gespeeld in mijn werkzame leven, zij het in verschillende mate. Ook naast het werk ben ik graag actief. Zo was ik bestuurslid bij een lokale sportvereniging, ondernemingsraad lid bij een van mijn eerdere werkgevers en ben ik als examinator actief bij verschillende onderwijsinstellingen.

Omdat ik het waterschapswerk miste na mijn vertrek in 2021, heb ik deelgenomen aan de cursus Actief voor het waterschap. Vervolgens ben ik met West-Brabant Waterbreed in contact gekomen en sinds 2 jaar ben ik betrokken bij deze partij. Eerst als fractieondersteuner, vervolgens als burgerlid en vanaf mei dus als AB-lid.

Mijn opleidingsachtergrond is breed met een postdoc in bestuurskunde, een master in managementwetenschappen en een bachelor in civiele techniek, aangevuld met een opleiding en diverse cursussen gericht op stedelijk water en riolering. De opleiding bestuurskunde heb ik vorig jaar afgerond met een onderzoek naar de invloed van vertrouwen in de overheid op sociale cohesie.

Betrouwbaarheid heb ik hoog in het vaandel staan. Ik hoop daarom ook dat jullie mij leren kennen als een proactieve maar bovenal betrouwbare teamspeler met een open persoonlijkheid die waarde hecht aan humor en relativeringsvermogen.

Samen met Jan en Clasien (en 3 nog te werven burgerleden) vormen we als West-Brabant Waterbreed een diverse fractie die nuchter naar zaken kijkt en hopelijk binnenkort weer vertegenwoordigd zal zijn in het Dagelijks Bestuur. We houden jullie op de hoogte.

Tot snel!

Wessel de Beer

Blog 

Is de emmer half vol of loopt hij over…….

Gezien de vele regenval van de laatste tijd zal de emmer wel overlopen. Regen, regen en nog eens regen. Vorig jaar was het droog en nu kun je je bijna niet meer voorstellen hoe droog het was. Maar ach, na regen komt zonneschijn, toch? Hopelijk krijgen we snel droge periodes, want het water staat de agrarische sector letterlijk aan de lippen. Er moet nog zoveel gebeuren, gewassen inzaaien, mest uitrijden en gras binnen halen. Bij het waterschap is het alle handen aan dek, zie artikel Wateroverlast West-Brabant | Waterschap Brabantse Delta We weten nu in ieder geval weer waar de sloten voor zijn. 

Gegevens West-Brabant Waterbreed KVK: 2014292 Rabobank: NL21RABO 0350224676 https://www.facebook.com/waterbreed   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *